Wednesday, March 12, 2008

mexicti pratele?

Tento tyden mame druhe parcialni zkousky (pisemky), v Guadalajare take tento tyden probiha mezinarodni filmovy festival a noci jsou opet docela chladne... Tudiz nic zazivneho k vypraveni, o vikendu jsem byla tady a tesim se na pristi tyden, kdy mame velikonocni tydenni volno... Ploda s Jardou a dvemi cizinkami prijedou!!

Na semana santa se kazdy vydava nekam... mexicani nejvice k mori, ceny rostou a plaze se plni... moji zahranicni kamaradi ze skoly vetsinou jedou na cely tyden nebo dele nekam daleko - treba na sever, ale vetsinou na jih - do statu Chiapas, Oaxaca... tam ja se podivam pekne po konci semestru, v klidku, protoze tyden na cestovani v teto casti mexika je uplne nic. Takze jsem sve plany na volny tyden nijak neresila a ted to vypada, ze se poresi az dorazi kluci... ale na plaz bych se urcite dostat chtela. Mam v zalusku zkusit surf :-))

Vcera jsem sla s dvemi dobrymi kamaradkami do kina a pote do jednoho jazzoveho baru... a dostaly jsme se k tematu mexicti pratele. Janine je tady v Guadalajare jiz druhy semestr, tedy pomerne dlouho v porovnani s mymi dvema mesici. Ale bohuzel jsem uz prisla na stejne poznatky ohledne mexickych "kamaradu" jako Janine. Kamkoli jdete vecer ven, zarucene poznate nekoho noveho, budete se vyborne bavit, bude chtit vase telefonni cislo (to pravdepodobne hned na zacatku), nabidne vam, ze ho kdykoli muzete navstivit nebo, ze se vam ozve ohledne fiesty pristi tyden a.... tim to konci!! Nechapu to... v Praze vam sice dele trva nez nekoho poznate a ziskate treba telefonni cislo, ale muzete si byt temer jisti, ze s tim clovekem zustanete v kontaktu. Coz tady tedy vubec ale vubec neplati. Musim se nekoho zeptat, jak to tady funguje... jako jak se poznavaji pratele tady :-)) Je fajn snadno poznavat lidi, ale taky potkavat a jit ven s lidmi, ktere uz znate a je vam s nimi fajn... hm, az zjistim, jak to tedy tady funguje, budu vas informovat :-))

1 comment:

Martin Svitek said...

Hmmm tak to mi silne pripomina USA. Tam se s tebou na parties taky hrozne moc bavi a pak te ani druhy den nepozdravi. Muj recept je takovy, ze clovek musi zkouset znova a znova az narazi konecne na nekoho, kdo se s tebou nechce jenom pobavit ten vecer. Drzim palce a hlavne to nevzdavej - to byla nejvetsi chyba.