Wednesday, January 16, 2008

Bydlim a skola zacala

Juchuuu,

v pondeli jsem natrefila na bydleni, kde jsem chtela zustat... Po mensich nedorozumenich a celkem prisnemu "prijimacim vyslechu" majitelky domu jsem mohla zustat. Bydlim tedy nyni v dome, ktery v prizemi obyva majitelka Bety o par let starsi nez ja a jeji bratr Pablo, o par let mladsi nez ja :-) oba jsou Mexicane. Mam vlastni pokojik s malickou koupelnou a mel by byt i internet casem. Do skoly se z domova dostanu za hodinku, tim myslim od domu do campusu, coz je pri pohybu mistni dopravou dobry cas... Za dopravu svou i zavazadel jsem velmi vdecna Edgarovi a jeho kamaradce Mariane, nehrozilo mi takto zadne bloudeni a ztraceni v nespocetnych guadalajarskych ulicich.

Campus Tecnologico de Monterrey je v Guadalajare uplne na zapadnim okraji mesta, temer hodinka z historickeho centra mistni dopravou. Tu tady k presunu na univerzitu krome zahranicnich studentu nepouziva snad nikdo... mozna nekdo z personalu, ale mexicti studneti jen velmi zridka. TEC je soukroma univerzita, a tak snad vsichni mistni studenti vlastni vozidlo. Kolem kampusu jsou dve velka parkoviste, vetsinou plna.

V pondeli tady jiz zacal semestr. Krome hodin spanelstiny, ktere jsou ctyrikrat tydne od 8:30... :-(( mam zapsany kurz mexicke kultury in english a dva predmety ve spanelstine - historii architektury 20. stoleti a hlavni projekt. Utery a patky jsem na kampusu az do pozdniho vecera. Po vcerejsim prvnim dlouhem dnu a hodinach ve spanelstine me neskutecne bolela hlava a byla jsem uplne vycerpana... snad se casem se zlepsovanim me spanelstiny bude zmensovat unava ze skoly :-)

Krome vyucujici na spanelstinu, ktera me nijak zvlast nezaujala, se ostatni zdaji velmi mili a rekla bych, ze chteji svym studnetum predat co nejvice... Hihi, na hodine historie architektury se me vyucujici ptala, zda jsem ze severu evropy... na mou odmitavou odpoved, ze ne a ze jsem z Prahy zajasala a hnala se ke me se slovy "...ooo eres de Praha?... tengo te dar te un abrazo!" Nastesti jsem rozumela a objeti ocekavala :-))

Uz se zacinam citit relativne dobre i v autobusech i na ulicich, tak asi brzy vytahnu fotak a nejakou peknou fotecku sem pridam :-))

6 comments:

Anonymous said...

huraa, konecne nejake zpravy.. a jeste k tomu dobre :)

Michal Novák said...

Zdravim do Mexica! pekny prispevek, jen tak dal. Uz se tesim na ty fotecky :) Tak at se dari

Anonymous said...

marketo ahoj,

bolení hlavy přestane. U mě to trvalo pár tydnů než jsem si tvyknul, že na mě mluví moc rychle a ničemu nerozumím ale to se podá...

Anonymous said...

Marketo, jen do toho. Jsi odvazna a na fotky se tesim. Najdi mi tam nejakou Mexicanku ;-)

Anonymous said...

Ahoj Marketo,

gratuluju k bydleni ... ted uz to bude, verim, jenom a jenom zabava. :-)

Tesime se na zpravy o tom Juanovi. :-) :-)

Uzivej si to.

marketa said...

plodo, mexicani jsou pry druzi na svete v obezite hned po americanech... no nevim, nezda se mi to... mexicanky jsou kazdopadne kocky, tady na TECu snad vsechny... alepson z meho pohledu...:-) tak si prijed vybrat

slavku, oni jsou docela pekni :-)) hihi a ne vsichni malicci... tedy zadni obri to nejsou, aaaale :-)... a byt z prahy je celkem vyhoda, docela dost lidi vi kde to je a ti co tam byli, ji miluji